• Elportaveu, Pau Ortolà, recorda que aquest fet “intolerant i violent” suposa “un atemptat contra la convivència”

Cerdanyola del Vallès, divendres 18 de gener del 2019. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, ha condemnat “ferm i enèrgicament” l’atac amb pintura a la façana de la Comissaria de Policia Nacional de la ciutat. El responsable de Cs ha afirmat que aquest acte vandàlic suposa “un atemptat contra la convivència, que posa en risc béns públics i afegeix tensió innecessària als funcionaris públics en el compliment de les seves obligacions”. L’acció ha estat reivindicada pel col·lectiu juvenil La Forja com a protesta per la detenció a Girona de 16 persones pels desordres públics durant les mobilitzacions del passat 1-O,

Pau Ortolà ha qualificat aquest atac d’“intolerant i violent” i ha mostrat el seu “total suport al Cos Nacional de Policia i a la resta de forces i cossos de seguretat”. El portaveu municipal ha assenyalat, a més, la seva “preocupació” per una situació d’intolerància que“lluny de ser puntual, s’està convertint en una cosa habitual”. En aquest sentit, Ortolà ha lamentat que els CDR locals hagin convocat una mobilització per a fer un ‘escrache’ en la carpa organitzada avui per Cs Cerdanyola en el casal de Joves Altimira de la població.

Finalment, el portaveu ha apuntat que “en un país democràtic, la llibertat d’expressió i d’opinió, la pluralitat i el contrast de les idees són necessàries i fonamentals per a preservar els drets de la societat sense altres límits que la tolerància i l’ordenament jurídic”.