• La portaveu, Sonia Rodríguez, ha reclamat al govern municipal que inclogui la sol·licitud en l’ordre del dia delple del pròxim dijous i que es recuperin els diners pagats per destinar-los a finalitats socials

Cerdanyola del Vallès, divendres 19 de juliol del 2019. La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Sonia Rodríguez, ha reclamat al govern local que “sol·liciti la sortida immediata de Cerdanyola de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)”. Cs ha presentat una instància perquè la petició es porti al ple del pròxim dia 25. La formació taronja demana a més que es faci públic “el cost total que la participació ha suposat per al municipi durant aquests quatre anys. La població es va adherir a aquesta entitat el juliol de 2015, una decisió que va comptar amb l’oposició de Cs perquè “vulnera el principi de pluralisme polític, així com els principis d’objectivitat i neutralitat institucional per participar d’una associació els objectius de la qual sobrepassen competències municipals”, ha recordat l’edil.

Sonia Rodríguez ha insistit que “els ajuntaments han d’abstenir-se de promoure qualsevol iniciativa que, per molt legítima, impliqui separar-se del pluralisme polític”, segons ha dictat el Tribunal Suprem, igual que altres tribunals han sentenciat en la mateixa línia. Per això, la portaveu ha proposat que “es retornin a la ciutat els més de 20.000 euros del pressupost públic que s’han destinat a l’AMI i es destinin a finalitats socials”. La iniciativa també sol·licita que “es revisin tots els acords del ple que no respectin el principi de pluralisme polític i siguin revocats”.