• El regidor, Pau Ortolà, lamenta que el govern del PSC hagi promogut la moció de suport a aquesta activitat a pesar que apareix una estelada en el cartell promocional

Cerdanyola del Vallès, divendres 26 de juliol del 2019. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola,Pau Ortolà, ha reclamat que “es garanteixi que el Correllengua 2019 es desenvolupi amb la màxima neutralitat política”. L’edil ha lamentat que, en el ple del dijous, el govern del PSC fos un dels proponents d’una moció de suport a l’activitat quan “en el cartell promocional d’aquesta edició apareix una estelada” i existeix “simbologia obertament partidista en varis dels actes previstos pel territori”. Segons Ortolà, “la llengua hauria de ser de tots i no poden apropiar-se d’ella uns pocs” com passa actualment.

Pau Ortolà ha assenyalat que el Correllengua “és una activitat que, sota el paraigua de la llengua, està cada vegada més polititzada com s’ha demostrat en altres edicions en diversos municipis propers”, raó per la qual l’edil de la formació taronja ha mostrat la seva“sorpresa perquè el PSC la continua donant suport”. El regidor de Cs ha lamentat que només el seu grup municipal i el PP (que l’havia recolçat en altres ocasions) votessin en contra de la moció, que va comptar amb el vot a favor de la resta de formacions del consistori. El Correllengua està organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i aquest any aconsegueix la 23 edició.