• El regidor, Pau Ortolà, lamenta que el govern socialista hagi promogut la moció de suport al recent Correllengua malgrat que en el cartell promocional apareixia una estelada

Cerdanyola del Vallès, divendres 8 de novembre del 2019. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, ha criticat “la constant complicitat del govern local del PSC en diverses activitats impulsades per partits i entitats nacionalistes”. L’edil ha recordat que en l’última edició del Correllengua, celebrat a l’octubre en el municipi, es va llegir un manifest polític de Jordi Cuixart i apareixia una estelada en el cartell promocional. No obstant això, “els socialistes van ser proponents d’una moció de suport a aquesta activitat que no hauria d’estar polititzada”, perquè “la llengua hauria de ser de tots i no poden apropiar-se d’ella uns pocs”, ha indicat el regidor.

Pau Ortolà ha explicat que diversos dels actes celebrats en el Correllengua 2019 al llarg del territori “presentaven una clara simbologia partidista”, i ha lamentat que “els socialistes continuïn donant el seu suport i hagin fet cas omís a la petició de la formació taronja de garantir la màxima neutralitat política en el desenvolupament d’aquesta activitat”, organitzada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i que compta amb el patrocini de l’Ajuntament i està subvencionada amb fons públics.

En la mateixa línia, Pau Ortolà ha assenyalat la seva preocupació per “la col·laboració irresponsable del PSC amb els nacionalistes, que ve produint-se des de fa dècades i ha contribuït a la greu situació que vivim actualment”. El regidor ha recordat que el govern local “ha votat en contra o s’ha abstingut en diverses mocions relacionades amb aquest tema en els últims plens”, com la seva abstenció en la moció de Ciutadans en condemna a la violència dels CDR a l’octubre o el seu rebuig, al setembre, a la moció de Cs en contra de l’espionatge en els col·legis de la Plataforma per la Llengua i en suport a la neutralitat en els centres educatius.