• El regidor, Gorka Samaniego, lamenta “l’ús partidista d’una institució pública” por part d’ERC, Guanyem i JuntsxCi recorda que ha costat més de 7.000 euros a la ciutat

Cerdanyola del Vallès, divendres 22 de novembre del 2019. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Gorka Samaniego, ha criticat durament “l’ús partidista d’una institució pública com l’Ajuntament” i “el malbaratament de fons públics” per part dels grups municipals d’ERC, Guanyem i Junts per Cerdanyola (JxC). L’edil ha recordat que la convocatòria dimecres passat d‘un ple extraordinari per a debatre una moció de les tres formacions en rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem sobre l’1-O “ens ha costat 7.000 euros als veïns de Cerdanyola”, quan “aquest tema es podria haver debatut com un més en qualsevol ple ordinari del municipi sense cap mena de sobrecost per a la ciutat”.

Gorka Samaniego ha afirmat que els grups separatistes “ja escenifiquen els seus xous i els seus mítings fora de l’edifici consistorial”, per la qual cosa “no és necessari usar les institucions en benefici de la seva causa partidista”. El regidor de Cs ha recordat que “tot el temps i els recursos de l’Ajuntament s’han de dedicar a treballar i a solucionar els problemes reals dels ciutadans”, en lloc de “perdre el temps en temes partidistes que només defensen uns pocs”. En aquest sentit, Samaniego ha insistit que, “si volen debatre aquest tipus de coses, bastava amb una moció en el pròxim ple”.

Finalment, Samaniego ha anunciat que els tres regidors de Ciutadans donaran els diners rebuts per la seva assistència a aquest ple a entitats socials*. La moció, que també reclamava la llibertat dels polítics a la presó i el dret a l’autodeterminació, va ser rebutjada amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i PP, i l’abstenció d’En Comú Podem.