• La portaveu, Sonia Rodríguez, insisteix en la modificació de les ordenances fiscals icritica “la inactivitat del govern” que encara no ha aplicat una moció de Cs en aquest sentit que es va aprovar per unanimitat en 2018 

Sonia Rodríguez

Cerdanyola del Vallès, divendres 21 de febrer del 2020. La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Sonia Rodríguez, ha reclamat que “s’elimini definitivament la taxa per aprofitament de l’espai públic en les places d’estacionament o pàrquing per a persones amb diversitat funcional”. L’edil ha proposat aquesta mesura en les al·legacions per a la modificació d’ordenances fiscals per a enguany que està a punt d’aprovar el consistori, després que “no s’hagi aplicat una moció impulsada per Cs sobre el mateix tema i que va tirar endavant per unanimitat el novembre de 2018”, ha recordat Rodríguez. A més, la regidora ha assenyalat que “s’està incomplint la normativa de Trànsit perquè són els mateixos beneficiaris els qui han de pintar l’espai reservat en comptes de fer-lo el personal municipal”.

Sonia Rodríguez ha lamentat “la inactivitat del govern local”, que “després de 14 mesos no ha estat capaç d’executar l’acord de ple per a eliminar aquesta taxa”. Per aquesta raó, la portaveu de Cs ha tornat a sol·licitar que es faci efectiva la mesura: “No només es continua cobrant la taxa a les persones que acrediten mobilitat reduïda i a les quals se’ls hauria de garantir el seu dret a un aparcament pròxim al seu domicili”, sinó que fins i tot “és una vergonya que es digui a aquests ciutadans que ells mateixos han de pintar la seva plaça quan és obligació de l’Ajuntament”, ha advertit.

Finalment, Rodríguez ha insistit que “les administracions públiques han de vetllar per salvaguardar la integració, la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional” (física, visual, auditiva, intel·lectual o per trastorn mental), que representen un percentatge important dels ciutadans de Cerdanyola. L’edil també ha indicat que “no es pot oblidar el progressiu envelliment de la població, que dibuixa un futur en el qual les persones amb diversitat funcional seran cada vegada més nombroses”. Per tot això, la portaveu de la formació liberal ha conclòs que “Cerdanyola pot millorar en aquesta matèria facilitant la llibertat i l’accés a les seves accions diàries a aquestes persones, aplicant els mitjans instrumentals i econòmics al seu abast”.