• La portaveu de Cs, Sonia Rodríguez, assegura que la iniciativa s’impulsa “des de la lleialtat i amb voluntat de consens amb totes les forces polítiques

Cerdanyola del Vallès, divendres 3 d’abril 2020. Ciutadans (Cs) ha presentat a l’Ajuntament de Cerdanyola una sèrie de propostes que ajudin a minimitzar l’impacte social i econòmic del COVID-19. Les propostes se sumen a les iniciatives que s’estan impulsant des del govern local, perquè els ciutadans puguin com més aviat millor tornar a la normalitat i que els efectes de la crisi siguin els menors en la majoria dels sectors. La portaveu de Cs, Sonia Rodríguez, ha assegurat que la iniciativa s’impulsa “des de la lleialtat i amb voluntat de consens amb totes les forces polítiques“ de manera que demana al govern “que concreti com s’apliquen les mesures adoptades i el grau d’efectivitat per poder tenir un seguiment i adaptar les mesures si és necessari”.

Entre les mesures econòmiques, Rodríguez ha explicat que es proposa que l’Ajuntament de Sant Cugat aprovi reduccions de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com en el pagament de taxes d’ocupació de la via pública. També se sol·licita la creació d’un fons extraordinari d’ajudes als afectats o el desenvolupament d’una finestreta única per a donar suport i resoldre els dubtes de comerciants, restauradors, PIMES i autònoms afectats per la crisi sanitària.

En l’aspecte social la portaveu taronja ha comentat que es proposa a l’Ajuntament crear un servei a domicili de caràcter temporal per “assegurar i cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de persones grans” i que es garanteixin les mesures sanitàries en els transports públics dependents de l’Ajuntament per evitar l’expansió del contagi.

Finalment des de Ciutadans es demana establir un telèfon d’atenció al públic gratuït en el qual es permeti resoldre dubtes i realitzar l’acompanyament i assessorament necessari als ciutadans del municipi.

Els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans i és des d’aquesta proximitat que s’ha de reaccionar i impulsar mesures que ajudin a la gent a superar aquesta situació”, ha conclòs Rodríguez.