Cs Cerdanyola demana al govern municipal del PSC que s’incorporin al programa Targeta Moneder per ajudar a les persones més vulnerables del municipi.

La portaveu del Grup Municipal de Cs Cerdanyola, Sonia Rodríguez, ha explicat que la “Targeta Moneder d’Impacte Social, és un programa que té com a objectiu dotar als municipis d’un instrument àgil per ajudar a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat, que s‘atorguen a la ciutadania més vulnerable i amb manca de recursos”. L’objectiu és que, mitjançant una targeta prepagament amb un valor monetari definit pels Serveis Socials municipals, els usuaris puguin anar a adquirir els productes de primera necessitat. Aquesta tarjeta seria compatible amb altres sistemes d’ajudes existents amb un nou instrument “més pràctic“. “És important ajudar a les persones més vulnerables, especialment en aquest moment tan complicat” remarca Rodríguez.

La portaveu taronja ha explicat que el programa es va iniciar al 2015, i des de llavors ha tingut 92 demandes que sumen 8.877 targetes sol·licitades. Rodríguez destaca que “cal preocupar-se de les persones més vulnerables i aquesta mesura ajuda a fer-ho”. Així, aquesta mesura es complementa amb les ja proposades per Cs d’àmbit social, com fomentar el SAD (Servei d’Atenció Domiciliaria) o aprovar ajudes per poder pagar el lloguer.