foto

 

Marc E. Martínez

L’agrupació de Cerdanyola va celebrar la Diada de Catalunya conjuntament amb la resta dels nostres companys i companyes a l’acte organitzat per Ciutadans a Premià de Mar.

Com ja vàrem celebrar altres anys, a Ciutadans vam adoptar un format festiu des d’una perspectiva neutral i despolititzada per a gaudir del nostre dia, un dia per a tots els catalans independentment de la ideologia de cadascú. Malauradament el nostre president de la Generalitat té previst un concepte de celebració diferent al nostre i un any més la Diada s’ha vist afectada per un acte institucional amb una finalitat partidista i segregadora, a partir de la qual es pretén divulgar un discurs de caràcter excloent a través dels partits i plataformes independentistes.

Ens hem trobat doncs, amb una manifestació disfressada de celebració i manipulada durant els últims anys d’una manera notòria per part dels 2 partits nacionalistes de Catalunya. Els discursos difosos per certes formacions polítiques està carregat d’inexactituds històriques que han servit als seus autors per alimentar la confrontació i una ruptura social significativa.

Per aquest motiu, la nostra formació defensa que l’onze de setembre sigui una data inclusiva, una data que commemori el que realment significa i en la que puguem gaudir els catalans en el seu conjunt. Com diu el nostre president, és més fort el que ens uneix que el que ens separa, i per això mateix, continuarem reivindicant pacíficament l’alternativa a l’independentisme, la necessitat de preocupar-nos més per la corrupció que per les ambaixades, a prioritzar els serveis socials com l’educació o la sanitat que en paralitzar el funcionament del Parlament o, simplement, continuar protegint la nostra història preservant que el dia de comprar una rosa i un llibre continuï simbolitzant una bonica 3 llegenda en lloc d’una imposició de futur.

El dia onze ens vam reunir a Premià de Mar amics i companys del partit, però convidant a tota aquella persona que volgués unir-se a celebrar conjuntament una jornada festiva repleta de somriures, cançons i rialles. Potser sigui la nostra manera de ser, completament legítima a l’alternativa nacionalista, la que no ens permeti mirar cap a una altra banda quan una part no majoritària de la nostra població pretén anteposar els interessos d’alguns partits front de les necessitats de tots nosaltres, i per això, continuarem defensant que Catalunya és la nostra terra, però que Espanya és el nostre territori i Europa el nostre futur.

14333809_686423541516184_5023042084225523996_n