• El regidor, Gorka Samaniego, explica que l’òrgan permet fer més eficient la gestió de l’administració i fiscalitzar l’atenció que reben els usuaris

Cerdanyola del Vallès, dimarts 25 de febrer del 2020. El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Gorka Samaniego, ha proposat “la creació d’una Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions a Cerdanyola del Vallès, integrada per membres de tots els grups amb representació en el consistori i que podrà supervisar l’atenció al ciutadà de l’administració municipal sobre aquest tema”. L’òrgan haurà de donar comptes al ple de les queixes presentades i de les deficiències observades en el funcionament dels diversos serveis municipals mitjançant un informe mensual, que inclourà també aquelles reclamacions que no hagin estat contestades per l’Ajuntament. L’objectiu de la iniciativa és “millorar la participació ciutadana, enfortir els drets dels veïns i usuaris, i que s’analitzin correctament els seus suggeriments i queixes”, ha avançat l’edil.

Gorka Samaniego ha afegit que “la comissió també podrà realitzar informes extraordinaris en casos que es considerin urgents o greus”. El regidor ha destacat que “encara que el consistori pot decidir si vol o no comptar amb aquest òrgan, sense ell es perd la fiscalització d’aquestes reclamacions dels veïns, que moltes vegades queden sense resposta”. Samaniego ha insistit que “la voluntat d’aquesta moció és fer més eficient la gestió de l’administració”. Aquesta comissió només és obligatòria en els municipis amb més de 250.000 habitants o en les capitals de província encara que tinguin menor població, però algunes ciutats pròximes ja han acordat la seva creació com per exemple Calafell, La Garriga o Sant Cugat del Vallès.

Finalment, el regidor ha destacat que “els serveis municipals estaran obligats a col·laborar amb la comissió si se’ls requereix”. En la seva opinió, “una administració local transparent, oberta i pròxima als ciutadans ha de dotar-se de mitjans suficients per a poder autoavaluar-se i millorar el servei que presta als seus veïns”. Amb aquesta moció que es presentarà a debat en el pròxim ple, “Cs continua apostant per millorar la participació ciutadana a Cerdanyola del Vallès, com ja va fer el mes passat amb la seva proposta per a modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM)”, ha conclòs Samaniego.